cennik-2016

 

*W skład pierwszej wizyty z indywidualnie opracowanym planem żywieniowym wchodzi:

  • Analiza składu ciała wraz z omówieniem wyników.
  • Omówienie i ocena dotychczasowego sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego.
  • Pełne poradnictwo żywieniowe, ustalenie toku postępowania dietetycznego, celów terapii oraz możliwości realizacji diety i zaleceń.
  • Indywidualny plan żywieniowy ułożony na podstawie wywiadu żywieniowego, preferencji żywieniowych i możliwości realizacji diety. Plan żywieniowy jest dostosowany tak, aby jak najmniej ingerował w dotychczasowy styl życia, tryb pracy itp.
  • Forma indywidualnego planu żywieniowego jest przedstawiona w formie tabeli z przepisami i wszelkimi zaleceniami jakie są potrzebne do realizacji diety.
  • Zalecenia oraz dieta mogą zostać przesłane mailowo lub w formie wydrukowanej i oprawionej można odebrać je w poradni.

**Diety chorobowe stosowane są w:

  • Cukrzycy typu 1 i 2, cukrzycy ciężarnych,
  • Zwiększonym stężeniu cholesterolu, miażdżycy, chorobach układu krążenia,
  • Nadciśnieniu tętniczym,
  • Chorobach przewodu pokarmowego: refluksie, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, chorobach zapalnych jelit, zaparciach, biegunkach, zespole jelita nadwrażliwego,
  • Chorobach wątroby: kamicy żółciowej, zapaleniach wątroby, stłuszczeniu wątroby,
  • Chorobach trzustki,
  • Kamicy nerkowej, niewydolności nerek,
  • Nowotworach ,
  • Alergiach i nietolerancjach pokarmowych,
  • Celiakii oraz wielu innych.